Parcours en locaties

Voor de 4e KLM Urban Trail Haarlem op zondag 6 november 2022 heeft ons team een supergaaf nieuw parcours ontwikkeld. Vanaf de start bij MAAK Haarlem ontdek je de Noord Hollandse hoofdstad vol gezellige straten, hofjes en historische gebouwen. Je kunt kiezen voor een parcours van ongeveer 5 of ongeveer 10 kilometer. Hieronder vind je de parcourskaart en een overzicht van de belangrijkste highlights op de routes.

PARCOURSKAART

Bij de start kun je vanaf 08.30 uur o.a. jouw startnummer ophalen, tas achterlaten en shirt ophalen (indien besteld). Bij de finish ontvang je een medaille en een tasje met drinks & bites. Het parcours van dit jaar zal 19 bezienswaardigheden tellen.

MAAK Haarlem (START-FINISH)

De start en finish vinden dit jaar plaats bij MAAK Haarlem!

MAAK Haarlem biedt onderdak aan bedrijven die werkzaam zijn in de innovatieve en circulaire maakindustrie. Je vindt er een mix van bedrijven die de allernieuwste digitale of circulaire maaktechnieken gebruiken, leveren of faciliteren.

Deze inspirerende locatie is de perfecte startplek voor een ontdekkingstocht door de stad!

MOLEN DE ADRIAAN

De Adriaan is een niet te missen Haarlems icoon aan de oever van het Spaarne. Museummolen, trouw- en vergader locatie. Molen De Adriaan trekt veel bezoekers en wordt geheel gerund door vrijwilligers.

SPORTCENTRUM KENAMJU 

Sporten met een prettige sfeer? Dan is Kenamju het sportcentrum voor jou! Bij ons staat persoonlijke aandacht en professionele begeleiding centraal.
We zijn er niet alleen voor topsporters. Iedereen is welkom, vanaf de meest onervaren beginners.

DOOPSGEZIND HAARLEM

Uniek: Loop dwars door de kerk, toegezongen door een koor. Doopsgezind Haarlem is een open geloofsgemeenschap, die zowel op zondag als doordeweeks bruist van de activiteiten. Het kerkgebouw is een verscholen 17e-eeuwse kerk en daardoor voor veel mensen onbekend. Tijdens de KLM Urban Trail kijk je al hardlopend je ogen uit in het prachtige complex met ruime en lichte kerkzaal!

Fotogalerie de Gang

Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk.

BIBLIOTHEEK HAARLEM CENTRUM

De Bibliotheek Haarlem Centrum is één van de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Tijdens de Urban Trail loop je tussen de boeken door. Onderdeel van het parcours is de toegangspoort. Deze staat al overeind sinds 1562 en dient als ingang van het plein van de Bibliotheek.

VR CAFE HAARLEM

Ontdek met je vrienden, collega’s, familie of kids andere werelden en speel de gaafste virtual reality games mét, of tegen elkaar! Virtual Reality is perfect voor een uniek bedrijfsuitje, kinderfeestje of een gezellige avond uit met je vrienden.

MOOIE BOULES

Mooie Boules Haarlem is een speeltuin voor volwassenen met foodhallen en indoor jeu de boules banen. Streetfood, karaoke ruimtes en het spelletjes aanbod maken het een plek waar jong en oud de tijd even helemaal kan vergeten. 

Patronaat

Dit wordt een feestje! We lopen namelijk ook door het Patronaat!

Patronaat is met honderden activiteiten en meer dan 130.000 bezoekers per jaar een van de bekendste podia van Nederland en dé plek in Haarlem voor livemuziek, clubavonden en cultuureducatie. Voor jou is altijd plek.

Pepijn's Kitchen

Huwelijken, brunches, lunches, diners, feesten, zakelijk of privé, voor iedere gelegenheid. Grote én kleine gezelschappen! Ook voor catering kunt u bij ons terecht.
Op locatie of in ons pand aan het Spaarne in Haarlem. Service op maat, Pepijn’s Kitchen!

Stadhuis van Haarlem

Het stadhuis van Haarlem was vroeger het jachtslot van de graven van Holland met daarachter een dominicanenklooster (1296). Het jachtslot werd in de 14de eeuw door brand verwoest. In 1370 werd op dezelfde plaats het stadhuis opgericht. In 1578 werden de kloostergebouwen en het pandhof in het stadhuiscomplex geïntegreerd.

Kloostergangen

De Kloostergangen maakten deel uit van het vroegere Dominicanenklooster. Een deel van de Kloostergangen werd gebruikt als eetzaal van de kloosterbroeders (Refter).

Bakenesserkerk

De Bakenesserkerk deed vroeger dienst als bedehuis. Kort na 1250 werd het houten gebouw vervangen door een stenen gebouw, dat in de helft van de 15e eeuw alweer aan vervanging toe was.

In de kerk zijn de archeologen en het monumentenloket van Team Erfgoed van de gemeente Haarlem gevestigd. Er is een deel van de archeologische collectie te zien en er worden opgravingen uitgewerkt. Deze bijzondere kerk met opvallende witte toren en bijzondere glas-in-lood stripramen vormen een echte eye catcher.

Vooges Centraal

Restaurant Vooges zit op een toplocatie, aan het station. Je kunt er ontbijten, lunchen, flexwerken, vergaderen, dineren en borrelen. Kwaliteit en beleving staan bij Vooges voorop, daarom werken ze zoveel mogelijk met verse en regionale seizoensingrediënten en zorgen ze ervoor dat je niets tekort komt. Ook organiseren ze wekelijks vrijmibo’s en live optredens.

Peakz Padel

Een balletje slaan in het centrum van Haarlem? Dat kan op één van de gloednieuwe outdoorbanen van Peakz Padel. Gelegen naast de Lichtfabriek en aan ‘t Spaarne. Er is genoeg ruimte om uit te puffen onder het genot van een drankje op het terras en bij de bar.

Amsterdamse Poort

Dit Rijksmonument mag als icoon van Haarlem niet ontbreken in de eerste editie. De Amsterdamse Poort stamt van rond 1400 en is de enige poort die nog over is van de oorspronkelijke twaalf stadspoorten van Haarlem. Op zondag 6 november gaat het parcours er dwars doorheen!

Jopenkerk (terras)

De Jopenkerk Haarlem is een brouwerij, grand café en restaurant in de voormalige Jacobskerk in Haarlem.

De kerk is een unieke omgeving om te proeven, beleven en te genieten. Het grand café bevindt zich op de begane grond en is iedere dag geopend. Pal voor je neus wordt er Jopenbier gebrouwen. Tijdens de KLM Urban Trail rennen we over het terras van de Jopenkerk. 

Van Duivenboden Interieur

Van Duivenboden Interieur is een honderdjarig, 3e generatie familiebedrijf op het gebied van totaalinrichting van voornamelijk particuliere woonhuizen op een wat luxer modern niveau. De winkel bestaat uit 10 historische panden, rondom een binnentuin in het Hartje van Haarlem Centrum. De Urban Trail loopt vanaf de Gedempte oude Gracht door een 18e -eeuws pand heen naar de binnentuin, de terrastuin van ons restaurant Meneer Frans. Het restaurant is genoemd naar de oprichter van Van Duivenboden Interieur, Frans van Duivenboden.

Meneer Frans

Meneer Frans siert sinds de lente van 2014 hartje Haarlem met een trendy horeca gelegenheid. Een shop-in-shop in het monumentale pand van Van Duivenboden Interieur.

Hier vind je ontbijtgerechten, huisgemaakte taarten, salades, Flammkuchen uit de Elzas en andere hartige biologische lekkernijen. Open tijdens de reguliere winkel-openingstijden, maar ook te huur voor (besloten) partijen en feesten.

Inschrijving geopend

Yes! De volgende KLM Urban Trail Haarlem vindt plaats op zondag 5 november en je kunt nu inschrijven!

Lees meer