Parcours en locaties

De start- en finish bevinden zich op de Grote Markt. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Philharmonie Haarlem

Grote kans dat je eerder al bij onze eerste locatie bent geweest. Het heeft namelijk één van de mooiste klassieke theaterzalen van Nederland en misschien wel de beste kamermuziekzaal in Europa. We nemen je mee naar De Philharmonie.

Stadsschouwburg Haarlem

De tweede locatie heeft een indrukwekkende uitstraling. De Stadsschouwburg is één van de grand old lady’s uit de Nederlandse theaterwereld waar alle belangrijke Nederlandse theatergroepen en cabaretiers te zien zijn. Bij hoge uitzondering mogen wij hier op zondag 10 november doorheen.

Stadhuis

Onze trots aan de markt: het Stadhuis is opnieuw toegevoegd aan het parcours. We gaan via de pandpoort naar binnen, lopen door de kloostergangen en gaan daarna naar de pandsteeg. Dit wordt gaaf.

Doopsgezinde Kerk

Uniek! Als enige Urban Trail gaan we in Haarlem dóór een kerkdienst. De Doopsgezinde Kerk zet haar deuren weer open voor de KLM Haarlem Urban Trail.

Archeologisch Museum Haarlem

Daal af en ren ondergronds langs eeuwen Haarlemse historie: het Archeologisch Museum Haarlem is onderdeel van het parcours. Topstuk van de collectie: het skelet van Cornelis die rond 1450 in Haarlem leefde en zijn reconstructie. Maak een selfie met hem voor je je weg weer vervolgt naar het heden.

Patronaat

Waar is dat feestje? In het Patronaat natuurlijk!

Wat hebben Trijntje Oosterhuis, Duncan Laurence, De Dijk, Davina Michelle en jij als KLM Urban Trail Haarlem deelnemer gemeen? Jullie staan het komende half jaar allemaal op het podium van poppodium Patronaat! De huis dj’s draaien muziek en zorgen op 10 november voor een energieke show, kortom: wie is er in voor een feestje…?

DeDAKKAS

We hebben er weer een geweldige aanwinst bij op het parcours: DeDakkas! DeDAKKAS is de hotspot van Haarlem. Een groen horecapaviljoen met kas, groot terras en fantastisch uitzicht op het dak van parkeergarage de Kamp in het centrum van Haarlem. Een paar trappen op, maar dit magnifieke uitzicht is het he-le-maal waard!

Fotogalerie De Gang

Een hele bijzondere plek staat jullie dit jaar te wachten: Fotogalerie De Gang. In deze expositieruimte midden in de binnenstad is dan de passende fototentoonstelling “Kijken met je voeten” te zien. Neem hier zeker even de tijd.

Bakenesserkerk

Mooi nieuws: ook de Bakenesserkerk met haar opvallende witte toren is onderdeel van het parcours!

Je loopt hier langs de schitterende glas in lood ramen en archeologische vondsten, want in deze kerk is Archeologische Dienst Haarlem gevestigd.

Schröder

De gave locaties blijven maar binnenkomen! We gaan door Schröder en dansen onze weg naar de andere kant van deze dansschool.

Kenamju

Een nieuwe locatie en wat voor één! We gaan door Kenamju, hét sportcentrum van Haarlem. De route houden we nog even geheim, maar dit wordt gaaf!

Pathé Haarlem

Net als in de film! Pathé Haarlem zet haar deuren weer voor ons open.

Marqt

Wij houden van goed eten, jullie ook? Daarom lopen we door Marqt, de ecosupermarkt in Haarlem.

KLM Urban Trail Series richt zich op 2021

We zijn voorzichtig hoopvol gestemd dat de KLM Urban Trail Series vanaf medio 2021 op een verantwoorde wijze georganiseerd kan worden. In overleg met de betrokken gemeentes en hoofdsponsor KLM werken we aan een kalender die we via de officiële kanalen zullen delen zodra de nieuwe data bekend zijn.

Lees meer