Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Haarlem op zondag 5 november 2023 wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 - 6 km of een lange route van ongeveer 10 - 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. 

Stap voor stap maken we alle locaties bekend. Kom regelmatig terug op deze pagina om te zien welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Benieuwd welke bezienswaardigheden vorig jaar in het parcours zaten? Bekijk ze hier.

PARCOURSKAART

De start- en finishlocatie is op het Maak terrein. De parcourskaart wordt later bekend gemaakt.

Pathé Bioscoop Haarlem

Pathé Haarlem is gevestigd in het Raakskwartier. De bioscoop heeft acht ondergrondse bioscoopzalen met ruim 784 stoelen. Begin 2022 onderging de bioscoop een verbouwing waarbij alle zalen werden voorzien van relaxseats, elektrisch verstelbare stoelen waarmee je de rugleuning en voetenbank kan instellen naar je favoriete stand. Ook werden de filmdoeken vergroot, waardoor ze van muur tot muur komen. Kortom, bij Pathé Haarlem kan je heerlijk ontspannen. 

Foto: Indebuurt Haarlem

Molen de Adriaan

De Adriaan is een niet te missen Haarlems icoon aan de oever van het Spaarne. Deze oude stadsmolen is naast een museum ook een trouw- en vergader locatie. Hij heeft een ontvangstruimte met souvenirwinkel en twee etages met fraaie molenmodellen met daarboven een werkende molen. Molen De Adriaan trekt veel bezoekers en wordt geheel gerund door vrijwilligers.

Mooie Boules

Mooie Boules Haarlem is een speeltuin voor volwassenen met foodhallen en indoor jeu de boules banen. Streetfood, karaoke ruimtes en het spelletjes aanbod maken het een plek waar jong en oud de tijd even helemaal kan vergeten. 

VRcafe Haarlem

Ontdek met je vrienden, collega’s, familie of kids andere werelden en speel de gaafste virtual reality games mét, of tegen elkaar! Virtual Reality is perfect voor een uniek bedrijfsuitje, kinderfeestje of een gezellige avond uit met je vrienden.

Vooges Centraal

Restaurant Vooges zit op een toplocatie, aan het station. Je kunt er ontbijten, lunchen, flexwerken, vergaderen, dineren en borrelen. Kwaliteit en beleving staan bij Vooges voorop, daarom werken ze zoveel mogelijk met verse en regionale seizoensingrediënten en zorgen ze ervoor dat je niets tekort komt. Ook organiseren ze wekelijks vrijmibo’s en live optredens.

Pepijn's Kitchen

Huwelijken, brunches, lunches, diners, feesten, zakelijk of privé, voor iedere gelegenheid. Grote én kleine gezelschappen! Ook voor catering kunt u bij ons terecht. Op locatie of in ons pand aan het Spaarne in Haarlem. Service op maat, Pepijn’s Kitchen!

Peakz Padel

Een balletje slaan in het centrum van Haarlem? Dat kan op één van de gloednieuwe outdoorbanen van Peakz Padel. Gelegen naast de Lichtfabriek en aan ‘t Spaarne. Er is genoeg ruimte om uit te puffen onder het genot van een drankje op het terras en bij de bar.

NS Treinmodernisering

Altijd al willen weten wat er gebeurt achter de poort van NS Treinmodernisering? Grijp nu je kans om door de oudste werkplaats (1839!) van de Nederlandse Spoorwegen heen te hardlopen. Op deze 14 hectare grootte werkplaats werken zo'n 1000 medewerkers aan verschillende onderdelen van de trein. 

Dagelijks worden met de grootste precisie treinonderstellen gereviseerd, en worden treinen volledig gestript, in een nieuw jasje gestoken en gemoderniseerd. 

Om de continuïteit van NS als bedrijf en werkgever in de regio te garanderen wordt het terrein van NS Treinmodernisering opnieuw ingericht. De komende jaren gaan we verduurzamen en bestaande of verouderde gebouwen vernieuwen en/of herinrichten.

OBS de Kring

Basisschool De Kring ligt aan de rand van het centrum nabij het station. De school bestaat uit twee gebouwen die gescheiden zijn door een groen schoolplein. Het hoofdgebouw heeft hoge ramen, glas en lood en een authentieke trap. Het is een fijne werkomgeving voor jong en oud. Tijdens de KLM Urban Trail Haarlem heeft u de mogelijkheid een kijkje te nemen in onze prachtige school. 

Stadhuis van Haarlem

Het stadhuis van Haarlem was vroeger het jachtslot van de graven van Holland met daarachter een dominicanenklooster (1296). Het jachtslot werd in de 14de eeuw door brand verwoest. In 1370 werd op dezelfde plaats het stadhuis opgericht. In 1578 werden de kloostergebouwen en het pandhof in het stadhuiscomplex geïntegreerd.

Kloostergangen

De Kloostergangen maakten deel uit van het vroegere Dominicanenklooster. Een deel van de Kloostergangen werd gebruikt als eetzaal van de kloosterbroeders (Refter).

Bakenesserkerk

De Bakenesserkerk deed vroeger dienst als bedehuis. Kort na 1250 werd het houten gebouw vervangen door een stenen gebouw, dat in de helft van de 15e eeuw alweer aan vervanging toe was.

In de kerk zijn de archeologen en het monumentenloket van Team Erfgoed van de gemeente Haarlem gevestigd. Er is een deel van de archeologische collectie te zien en er worden opgravingen uitgewerkt. Deze bijzondere kerk met opvallende witte toren en bijzondere glas-in-lood stripramen vormen een echte eye catcher.

DeDAKKAS

Bij DeDAKKAS wordt er gewerkt met lokale producten of producten die op een andere manier impact maken. De menukaart wisselt mee met het seizoen en de producten die dan beschikbaar zijn. Ook houden ze bij deDAKKAS van bier. Met vijftien bieren op tap, aangevuld met bieren op de fles is er een grote selectie beschikbaar. Drinken is daarmee ook een belangrijke manier van doen. 

De Wereld Kindertheater

Een klein theater In hartje Haarlem.  Met een breed aanbod aan theateractiviteiten voor kinderen en jongeren van  4 t/m 20 jaar. Wij dagen hen uit hun eigen verbeeldingswereld te overschrijden en leren hen hun creatieve horizon te verruimen;  samen met anderen voor een publiek. De Wereld Kindertheater richt zich op alle kinderen en jongeren in alle wijken van Haarlem. Ons motto is: ‘Theater en cultuur? Iedereen doet mee!

Deze prachtige locatie is ook te huur voor voorstellingen, workshops en andere events.

Inschrijving geopend

Yes! De volgende KLM Urban Trail Haarlem vindt plaats op zondag 5 november en je kunt nu inschrijven!

Lees meer