Bijzondere locaties en enthousiaste deelnemers geven vierde editie van de KLM Urban Trail Haarlem kleur

images

Zo´n 2500 deelnemers trotseerden zondag 6 november de regenachtige omstandigheden voor een unieke ontdekkingsloop door de Spaarnestad. Samen maakten de deelnemers, vrijwilligers en parcourspartners de vierde editie van de KLM Urban Trail Haarlem tot een geslaagde hardloopdag.

De start en finish vonden dit jaar voor het eerst plaats op het terrein van MAAK Haarlem. Deze locatie biedt onderdak aan bedrijven die werkzaam zijn in de innovatieve en circulaire maakindustrie. Vanuit deze inspirerende plek liepen de deelnemers een route van ongeveer 5 of 10 km door de Haarlemse binnenstad. Het parcours ging langs én letterlijk door de vele bijzondere plekken die Haarlem rijk is. Zo liepen de deelnemers onder andere door Molen de Adriaan, Sportschool Kenamju, Patronaat en nog veel meer toffe Haarlemse locaties.

Het was fantastisch om te zien dat zoveel deelnemers zich niet lieten tegenhouden door een beetje regen en onderweg zowel het tempo als de sfeer er goed inhielden. Bij de finish werden de hardlopers beloond voor hun sportiviteit met een dik verdiende medaille en een tasje met drinks en bites. Veel deelnemers legden hun prestatie na afloop vast met een trotse foto bij de We did it wall.

De combinatie van het bijzondere parcours en het enthousiasme onder deelnemers, vrijwilligers en parcourspartners zorgden voor KLM Urban Trail die we niet snel zullen vergeten.

Kalender 2022
De organisatie hoopt alle deelnemers volgend jaar weer terug te zien bij de vijfde editie van de KLM Urban Trail Haarlem. Wil je in de tussentijd nog meer toffe steden ontdekken op deze leuk en sportieve manier? Dan hebben we goed nieuws voor je! Er vinden dit najaar namelijk nog twee KLM Urban Trails plaats, in Arnhem op 20 november en in Eindhoven op 11 december.

KLM Urban Trail Series
Hardlopen is leuk, maakt je fitter en je kunt het altijd en overal doen. Daarom is KLM supporter van running en titelsponsor van de KLM Urban Trail Series. Elke KLM Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de meeste bijzondere locaties uit een stad.