Dit is het parcours!

images

Op zondag 10 november is het zover! De tweede KLM Urban Trail Haarlem voert dwars door de historische binnenstad van Haarlem. Wat je kunt verwachten? Een unieke ontdekkingstocht op hardloopschoenen waarbij we een aantal unieke locaties van binnen zien. Onderweg hebben we bovendien een flink aantal (muzikale) verrassingen voor je in petto!

De start is direct indrukwekkend. Nadat je op de Grote Markt je startbewijs hebt opgehaald, stel je jezelf op voor de Sint-Bavokerk. 15 minuten voor de start van jouw startwave word je met de klanken van het gigantische kerkorgel naar binnen geleid voor een indrukwekkende warming up in de kerk. Na het startschot ga je direct de eerste locatie binnen, het Archeologisch Museum en loop je via de Grote Markt naar de tuin van het Stadhuis. Door de zogenoemde Refter vervolg je hier de weg richting Pathé Haarlem. Ooit wel eens hardgelopen door een bioscoopzaal? Op 10 november gaat het gebeuren! Direct hierna is de splitsing, deelnemers van de 5 km afstand slaan hier af terug richting de binnenstad. Deelnemers van de 10 km afstand steken de weg over richting Poppodium Patronaat. De energieke DJ’s draaien hier plaatjes, waardoor je wel moet bewegen. Je gaat hier een klein dansje wagen, wedden? Hierna lopen we langs de singels en passeren we een kleine speeltuin (glijden van de glijbaan is toegestaan!) om uit te komen bij de indrukwekkende Stadschouwburg. In dit iconische pand lopen we over het podium van de grote zaal en door de Jos Brink foyer. De volgende locatie is een dansschool, tussen de oefeningen van dansende paren, lopen we dwars over de dansvloer van Dansschool Schröder. We zijn inmiddels aanbeland bij het meest zuidelijke punt van de route in het Frederikspark. Hierna komen we vervolgens op de helft van de route waar je via de trappen van de parkeergarage De Kamp uitkomt op het meest fotogenieke terras van Haarlem. Bij DeDAKKAS zorgen we voor een verzorgingspost, met een bekertje water in de hand kan je hier genieten van het fantastische uitzicht over Haarlem. Terug richting de binnenstad gaan we dwars door supermarkt Marqt om uit te komen bij misschien wel de meest bijzondere locatie van de volledige KLM Urban Trail Series. Net als vorig jaar gaat de route door de kerkdienst van de Doopgezinde Gemeente Haarlem. Tot 12.00 uur is hier hun wekelijkse kerkdienst met veel zang waar we (hoe uniek!) dwars doorheen rennen of lopen. Direct hierna kom je via Fotogalerie De Gang in één van de gezelligste winkelstraten van Haarlem. Je denkt weer terug te zijn op de Grote Markt voor de finish, maar we zitten pas op 7 km dus gaan nog even door. We komen uit bij de Bakenesserkerk, waar de Archeologische Dienst Haarlem is gevestigd, en lopen hier langs de indrukwekkende collectie aan archeologische vondsten. Tijd voor wat beweging in Sportcentrum Kenamju waar de route door de sportschool gaat. Nog even op de foto bij het KLM Foto Activatie punt en door naar de schitterende Philharmonie, waar de route door zowel de grote als kleine zaal van dit mooie theater gaat. De 10 km zitten er nu echt op, een laatste sprint naar de finishboog waar je de welverdiende medaille krijgt omgehangen. Dat is nog niet alles, in de Sint-Bavokerk krijg je ook nog een lekker ontbijtje aangeboden.

Nog niet ingeschreven? Update: Al vier (!) van de vijf startwaves zijn uitverkocht dus wacht niet te lang met inschrijven! Klik hier om nog een startbewijs te bemachtigen.