Uniek! KLM Urban Trail Haarlem start in Sint-Bavokerk

images

Op zondag 10 november krijgen sportievelingen opnieuw de mogelijkheid om al hardlopend bijzondere gebouwen in Haarlem te verkennen. Tijdens de tweede KLM Urban Trail Haarlem krijgen de deelnemers op een vernieuwd parcours van ongeveer 5 of 10 km veel moois van de Haarlemse binnenstad te zienDe start is dit jaar erg bijzonder en uniek voor een hardloopevenement: de naar verwachting 4.000 hardlopers starten vanuit de Grote of Sint-Bavokerk. 

Rennen door de concertzaal Philharmonie of in je hardloopshirt een muziekoptreden bijwonen in de Stadsschouwburg van Haarlem. Dat kan normaal natuurlijk niet, maar op zondag 10 november is het allemaal mogelijk. “Naast deze twee gebouwen die hun debuut op het parcours maken, keren onder andere het Stadhuis, de Pathé bioscoop en het Poppodium Patronaat terug.” zegt Vincent van Heijningen, organisator van de KLM Urban Trail Haarlem. “De start is dit jaar in een unieke locatie: in De Grote of Sint-Bavokerk midden op de Grote Markt!”  

Al eeuwen bepaalt de Grote of Sint-Bavokerk het silhouet van Haarlem. Fier rijst de toren als een uitroepteken boven de stad. Door de grote hoogte van de gevels wordt de Bavo in de volksmond ook wel “Jan-met-de-hoge-schouders” genoemd. De middeleeuwse kerk is gebouwd tussen 1370 en 1520 en ligt midden in het oude centrum aan een van de mooiste pleinen van Nederland, de Grote Markt. 

Inschrijven 
Door de populariteit van het sportevenement wordt er aangeraden niet te lang te wachten met inschrijven. De eerste editie van de KLM Urban Trail Haarlem in 2018 was namelijk vroegtijdig uitverkocht. 

KLM supporter van running 
Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running. Als supporter van hardlopen is KLM titelsponsor van de KLM Urban Trail Series: 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke KLM Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.