Geslaagde eerste editie Haarlem Urban Trail

images

Zondag 11 november vond de eerste editie van de Haarlem Urban Trail plaats. Dit bijzondere loopevenement was met 3.000 deelnemers volledig uitverkocht. Dat het Urban Trail concept ook populair is onder wandelaars bleek wel uit de laatste startwave. Daar stonden 650 wandelaars klaar om op 5 of 10 kilometer af te leggen op de wandelschoenen.

Vanaf de Grote Markt klonk om 9.30 uur het eerste startsein en vertrokken de eerste hardlopers en wandelaars op avontuur door de stad. Het Archeologisch museum was de eerste locatie van de maar liefst 18 highlights waar de deelnemers doorheen mochten lopen. Een aantal andere in het oog springende locaties waren Molen de Adriaan, de Toneelschuur, Sportcentrum Kenamju, Pathé Haarlem, de voormalige Koepelgevangenis en de kerk van de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem waar een heuse kerkdienst aan de gang was.

Bij de diverse locaties, waaronder het Poppodium Het Patronaat, werden de deelnemers verrast op muzikale beats van DJ’s, op prachtige melodieën van violisten of gezellige meezingers van het dweilorkest.

De deelnemers lieten duidelijk blijken dat zij genoten van de unieke beleving die een Urban Trail biedt. Zowel onderweg als bij de cheerleaders op de finish en bij de I-did-it wall werden ontzettend veel foto's/selfies gemaakt. Uiteraard was er voor iedereen een welverdiende medaille en stond er een heerlijk ontbijtje te wachten. De deelnemers konden op de Grote Markt nagenieten en bespreken welke locatie de favoriet was.

Voorafgaand aan de Haarlem Urban Trail was er in de Hoofdwacht van de Historische Vereniging Haarlem een persmoment waar bekend werd gemaakt dat KLM voor de komende drie jaar zich als titelsponsor zal verbinden aan de Urban Trail Series. Door running als sport te omarmen, wil KLM het mogelijk maken dat iedereen altijd en overal ter wereld kan hardlopen. Met de KLM Urban Trail Series kunnen hardlopers nieuwe plekken ontdekken in dertien grote steden in Nederland. Jaarlijks brengen de Urban Trails zo'n 40.000 mensen in beweging.

De Haarlem Urban Trail is onderdeel van deze Urban Trail Series Nederland. In 2018 kan er nog deelgenomen worden aan één van onderstaande Urban Trails.

- Arnhem Urban Trail op 25 november 2018
- Eindhoven Urban Trail op 9 december 2018

Alle Urban Trails zijn te vinden op www.urbantrailseries.nl/