Maak je klaar voor de Haarlem Urban Trail

images

A.s. zondag is het zover: de eerste editie van de (uitverkochte!) Haarlem Urban Trail! Als je een van de gelukkigen bent met een startnummer zien we je graag op de Grote Markt. Hier kun je vanaf 08.00 uur tot een kwartier voor jouw startwave je startnummer ophalen, vragen stellen en het eventueel bestelde shirt ophalen. In het nabijgelegen Stedelijk Gymnasium kun je jouw tas achterlaten en eventueel omkleden. Vanaf 9.00 uur is het startvak open. Van 9.30 uur tot 10.30 uur start elke 20 minuten een startwave voor hardlopers, voorafgegaan door een warming-up van de trainers van Kenamju. Wandelaars starten in de laatste startwave van 10.40 uur. 

Startwaves

Om in alle comfort door straatjes, op trapjes en door gebouwen te lopen, start iedereen in een startwave. Er zijn in totaal vijf startwaves met daartussen een korte pauze. Je mag altijd in een latere wave starten om samen met een vriend of vriendin te lopen, dit hoef je niet bij ons te melden. In een eerdere wave starten is helaas niet mogelijk. Startwave 5 alleen voor de wandelaars!

Kerkdienst van 10.30 - 12.30 uur

Op het parcours staan je heel veel verrassingen te wachten. De meest in het oog springende is waarschijnlijk de kerkdienst in de Doopsgezinde Kerk. Voor het eerst lopen we tijdens een Urban Trail door een kerkdienst. Abeltje Hoogenkamp, cantor Jan Marten de Vries en organist Dick Koomans zorgen samen met een uitgebreide cantorij voor de muziek, theatermaakster Annerixt Pijlman gaat met een groep jongeren aan de slag en dominee Herman Heijn levert een flits preek. Het thema is Sint Maarten en zijn verhaal wordt door niemand minder dan Erik van Muiswinkel gebracht. De dienst vangt aan om 10.30 uur en duurt tot 12.30 uur.

Verzorgingspost bij Vooges Centraal

Halverwege het 10 km parcours is de verzorgingspost bij Vooges Centraal. Deelnemers van de Haarlem Urban Trail kunnen hier later in de middag gebruik maken van een mooie lunch aanbieding. Op vertoon van een startnummer ontvangen zij voor slechts 5 euro een broodje van de dag met een verse smoothie.

Ontbijt

Na de finish ontvang je op de Grote Markt jouw welverdiende medaille en een lekker ontbijtje. Vergeet ook zeker niet op de foto te gaan bij onze I DID IT WALL en deel de foto via social media met #haarlemurbantrail