We gaan door De Koepel

images

De voormalige Koepel gevangenis van Haarlem maakt onderdeel uit van het Haarlem Urban Trail parcours. Op 11 november krijgen deelnemers van de eerste editie van dit hardloopevenement de unieke kans om door de iconische Koepel, het voormalige cellencomplex en de luchtplaats van de gevangenen te gaan. Eerder werd al bekend gemaakt dat deelnemers door de Bibliotheek, het Patronaat, de Doopsgezinde Kerk, het Archeologisch Museum en de Toneelschuur zullen lopen.

De voormalige strafgevangenis van Haarlem maakt zich op voor een grootschalige verbouwing. Stichting Panopticon brengt het Koepelterrein in Haarlem de komende jaren tot bloei met onderwijs, startups, kunst/cultuur en horeca. Met deze maximale mix aan functies in een gastvrije setting biedt het gebied straks nieuwe kwaliteiten voor studenten én alle Haarlemmers.

De komende weken wordt er afscheid genomen van de gevangenis. In zes weekenden, van 6 oktober tot en met 11 november, met de tentoonstelling 'Architectural Healing' waarbij Kunst, Muziek, Theater, Dans, Film en Poëzie te zien is de Koepel van Haarlem. Als deelnemer van de Haarlem Urban Trail ga je door deze tentoonstelling. Wil je al eerder een kijkje nemen of aanwezig zijn bij het spectaculaire sluitingsfeest na afloop van de Urban Trail op zondagmiddag 11 november? Ga voor tickets naar www.opendekoepel.nl

Wil je meedoen aan de Haarlem Urban Trail? Wacht dan niet te lang met inschrijven, er zijn nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar!