Haarlem Urban Trail door een kerkdienst, Patronaat en Archeologisch Museum

images

Het parcours van de eerste editie van de Haarlem Urban Trail krijgt steeds meer vorm. Al meer dan 10 bijzondere locaties zetten op zondag 11 november hun deuren open voor deze bijzondere run. De nieuwste en meest in het oog springende toevoeging op het parcours, is de kerk van de Vereenigde Doopsgezinde gemeente Haarlem. De deelnemers gaan hier dwars door de wekelijkse kerkdienst.


 Wat is een Urban Trail?
De Haarlem Urban Trail neemt deelnemers mee langs een parcours van ca. 10 km dwars door de stad. Langs en zelfs dóór culturele en historische gebouwen, maar ook verborgen tuinen, pittoreske parken en andere bezienswaardige plekken in de stad waar je normaal gesproken niet snel komt, worden in de route opgenomen. Voor iedereen die Haarlem eens op een andere manier wil leren kennen is de Urban Trail een uniek, sportief evenement. Het gaat niet om de tijd, maar om het plezier en de beleving. Ook voor de iets minder getrainde lopers is Haarlem Urban Trail een realistisch doel. Er is namelijk ook een verkorte route van 5 à 6 km en er is een parcours voor wandelaars.
 
Poppodium Patronaat, Archeologisch Museum en een kerkdienst
De startlocatie bevindt zich op 11 november op  de Grote Markt, vervolgens gaan de deelnemers direct het Archeologisch Museum in. Daarnaast maken ook bioscoop Pathé, poppodium Patronaat, Molen de Adriaan, het Jan & Piet Museum, de Bibliotheek en het historische Stadhuis onderdeel van de ontdekkingstocht door Haarlem. De nieuwste en meest in het oog springende toevoeging aan het parcours, is de kerk van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. Deelnemers gaan hier dwars door de wekelijkse kerkdienst van predikant Herman Heijn. Na het passeren van de finish ontvangen de lopers als aandenken aan deze bijzondere run een unieke Urban Trail medaille en een welverdiend ontbijt.
 
Inschrijving
Al meer dan 1.500 sportievelingen hebben zich via www.haarlemurbantrail.nl ingeschreven. Inschrijven is nog mogelijk, maar gezien de populariteit van de Urban Trails en het maximum aantal deelnemers dat kan meedoen, wordt geadviseerd niet lang te wachten met inschrijven.
 
Deze activiteit maakt onderdeel uit van het programma van Haarlem viert cultuur.

Kijk voor het complete overzicht op www.haarlemviertcultuur.nl